Voyage Sorgun

Activiteiten

Voyage Sorgun ligt aan de zuidkust van Turkije in de stad Side. Deze plaats ligt vlakbij het Taurusgebergte. De bergnatuur en de kust zijn gemakkelijk toegankelijk vanuit het resort. Dit maakt Voyage Sorgun de ideale vakantiebestemming. Op het strand en aan het zwembad kan je heerlijk van de zon genieten. Het is ook mogelijk van de zonnestralen te genieten als je een heerlijke wandeling maakt door de ongerepte natuur. De bergnatuur leent zich er ook uitstekend voor om een goede fietstocht te maken.

Bezoek de tempel van Apollo

De ruïnes van de Tempel van Apollo, zijn zeker voor de geïnteresseerde, reuze interessant. Liefhebbers van de oude culturen kunnen hier moeiteloos uren doorbrengen. Het is werkelijk Rome, maar dan in het klein. Je kunt je goed in beelden hoe het er vroeger uit zou hebben moeten zien. De gidsen kunnen je veel meer vertellen dan dat je op het eerste gezicht zou zien. Je hebt een prachtig uitzicht over de zee en een mooie locatie om foto´s te nemen, zeker met zonsondergang.

Een dagje in de groene natuur

De Green Canyon is een enorme groene kloof dat dwars door de bergen heen trekt. Het ligt in het Taurus gebergte, dichtbij Manavgat. Het is mogelijk om langs de rand van het meer, op de bodem van de kloof te rijden. Je kunt er ook voor kiezen om een boottocht de boeken over dit meer. Je ziet het prachtige landschap en de heldere kleur van het meer. Tijdens een boottocht worden en kleine pauzes genomen, waar er tijd is voor zonnebaden, te zwemmen in het meer of te gaan vissen. Als je daar bent, bezoek dan ook de dam. In Turkije staat deze dam bekend als één van de hoogste dammen met wel 185 meter hoog.

Side als strandbestemming

Zwemmen in Turkije? Jazeker! Voyage Sorgun hotel heeft eigen zwembaden, maar ook een eigen stukje privéstrand. En niet zomaar een strand, een prachtig parelwit zandstrand. Dit is perfect, want een vakantie draait immers ook om wat zon en ontspanning en waar beter dan op het strand?! Side is dan zeker jouw ideale vakantiebestemming, want de mooiste stranden vind je hier zeker. De twee grootste stranden zijn East Beach en West Beach. West Beach is erg mooi, is druk en kent veel strandbarretjes aan de promenade. East Beach is een stuk rustiger, maar wel eens stuk langer dan West Beach. Als je East Beach afloopt, dan kun je schildpadden zien. Erg mooi!

Bezoek brengen aan de Moskee

Op nog geen vier kilometer van het Voyage Sorgun hotel ligt een erg mooie moskee. De inrichting is fenomenaal, alles is geschilderd in prachtige kleuren. Je ziet er heel fijne beelden van porselein of glas in lood ramen, geweldige muurschilderingen. Echt een bijzondere ervaring. Er liggen zachte tapijten in de mooiste kleuren. De moskee heet Mrk. Kulliye Cami en herken je aan zijn wit/zandkleurige uiterlijk met vier hoge pijlers.

Ervaar het antieke Side

Side is naast zandstranden ook een prachtige stad met een rijke historie. De stad is eeuwen oud en stond vroeger bekend als een belangrijke handelsstad. Je kunt hier nog veel overblijfselen uit de Romeinse tijd bewonderen en zeker het theater van Side (je betaalt wel entree) is de moeite waard. Het is één van de best bewaarde theaters van Turkije. Laat je verder in Side rondleiden door een lokale gids, die je alle ins en outs kan vertellen over deze oude stad en goed weet hoe je de smalle straatjes moet doorkruisen.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 859 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen