Voyage Sorgun

Omgeving

Naast de activiteiten die je op het complex en in de nabijgelegen natuur kunt beoefenen zijn er ook een hoop attracties in de buurt. Deze attracties liggen niet allemaal op loopafstand. We raden dan ook aan om een auto te huren of maak gebruik van het openbaar vervoer. Dit maakt het bezoeken van de bezienswaardigheden een stuk gemakkelijker en aangenamer. Wat er allemaal in de omgeving te verkennen is, vertellen we je hier.

De watervallen van Manavgat

Het is ook de moeite om de Manavgat waterval te bezoeken. Deze imposante waterval behoort tot één van de grootste watervallen van Turkije. In het noorden van Manavgat, ongeveer vier kilometer van het centrum, kun je de watervallen vinden. Je kunt op verschillende plekken de waterval goed zien en er prachtige foto’s van maken. Je betaalt wel entree om de waterval te mogen bekijken en daarbij kun je eventueel plaatsnemen in het tuinrestaurant. Bij de watervallen zit een park. Ideaal om even rond te wandelen of te gaan lunchen.

Cultureel doen in het museum

In het Antalya Museum kan je zien hoe het gebied en de cultuur van het gebied tot stand is gekomen. Dit archeologisch museum is zeker de moeite waard. Je kunt er rondleidingen volgen waardoor je de verschillende periodes van het Turkse rijk leert kennen. Je ziet hier veel oude opgravingen, sarcofagen. Helaas is de tekst vaak in het Turks, maar door een tour te doen snap je het al veel beter. Zeker voor historieliefhebbers is dit een aanrader. Ze laten wat in de antieke stad Perge allemaal gevonden is.

Wandelen in Göynük Canyon

Prachtige kleuren komen je tegemoet als je door Göynük Canyon wandelt. Door het water in de rivier dat voortdurend blijft stromen, zijn er mooie grotten en kloven ontstaan. Een prachtige omgeving voor natuurliefhebbers. Je mag ook zwemmen in de rivier en dat wil je zeker doen als je het helderblauwe water ziet. Als je wilt genieten van de rust, ben je hier ook zeker op de juiste plek. De flora en fauna en het gebied nodigen je uit om door dit landschap te wandelen, terwijl vogels zingen op de achtergrond.

Fenomenaal verschijnsel in Pamukkale

Zoiets als dit zie je nergens… Het is zo bijzonder om te zien. Het fenomenale verschijnsel in Pamukkale. Het ligt misschien wel wat uit de buurt, want je rijdt al snel 300 kilometer, maar als je in Turkije bent, mag je dit eigenlijk niet missen. Pamukkale staat voor kasteel van katoen, want daar lijkt het een beetje op. Allerlei lagen witte stukken steen. Dit bijzondere stuk landschap staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een soort van kalkhoudend water die over de rand van de helling is gestroomd. Dit zorgde voor verschillende lagen wit uitziende rotsformaties. Veel toeristen trekken hier jaarlijks naartoe, omdat het water, wat in die terrassen ligt, helend zou werken.

De stad van Sinterklaas

Tijdens je verblijf in Side, zou je misschien wel meer willen zien dat het hotel en het centrum van de stad zelf. Ga een dagje naar de stad van Sinterklaas, Demre (vroeger Myra) genaamd. Deze plaats is wel even rijden, want het ligt ongeveer 200 kilometer ten westen van Side. Ook in deze stad vind je nog Romeinse vondsten, zoals een theater, Romeinse baden en nog veel meer. Een beroemde basiliek is die van Nicolaas van Myra. Dat is onze Sint-Nicolaas. Tegenwoordig is het niet meer dan een ruïne.

Het is ook de moeite om de Manavgat waterval te bezoeken. Deze imposante waterval behoord tot één van de grootste watervallen van Turkije.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 859 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen