Voyage Sorgun

Weer & klimaat

Een mooie kustplaats in de Turkse Riviera is Side. Deze badplaats is erg populair onder toeristen, zeker ook vanwege zijn rijke geschiedenis. Dit is nog aan het oude centrum van de stad te zien. Het mediterrane klimaat in deze stad heerst en dat merk je aan warme zomers en zachte winters. Al vroeg in het jaar heb je te maken met mooi weer. Dat betekent dat als je in april al richting Side gaat, je mooi weer kunt verwachten. Dit mooie weer houdt aan tot begin november, want daarna begint de temperatuur toch wel echt te dalen.

zon is erg fel in de zomermaanden en schijnt vrijwel de hele dag. In de winter neemt dit af en daalt de temperatuur naar ongeveer 15 graden. In de zomermaanden is het mooi weer en kan de temperatuur oplopen tot boven de 35 graden. Pas hier mee op als je wilt zonnen, want de felle zonnestralen kunnen je huid verbranden. Zorg altijd dat je je hier goed tegen insmeert.

Veel toeristen trekken in de zomerperiode naar Turkije om twee redenen: De temperaturen zijn hoog waarbij de zon flink schijnt én de kinderen hebben dan vakantie. Dit is heel fijn, maar daardoor kan het ook druk zijn. Houd hier rekening mee als je een vakantie wilt boeken. Mocht je niet zo heel erg van de hitte houden, want kun je ervoor kiezen om in het voorof naseizoen te gaan. Het weer is nog steeds lekker, maar je kunt wat minder drukte verwachten.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 859 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen